Ajankohtaista

Keskustorin Herra

Keskustorin Herra on mielenkiintoinen ja mukaansatempaava tieto- ja sanapeli Seinäjoesta. Tämä lautapeli sisältää 450 kysymystä ja 300 sananselvitys sanaa Seinäjoesta.

Keskustorin Herra

Ilmajoki Komiaa Lakeutta kuvakirja

Ilmajoki Komiaa lakeutta 128 sivuinen kuvakirja sisältää lähes 300 kuvaa ja vie sinut mukaan Ilmajoen emäpitäjän vaiherikkaaseen elämään aina kappeliseurakunnan perustamisesta 1500-luvulta tämän päivän nykyaikaisen kunnan nuorekkaaseen ilmapiiriin.

Ilmajoella ihmisten on hyvä olla luonnon keskellä, lähipalvelujen äärellä. lajoen tuhansien hehtaarien peltolakeudella silmä lepää pohjalaisten mielenmaisemassa.

Tapahtumia ja nähtävää riittää musiikkijuhlista superpesikseen, amerikanraudoista jokiristeilyihin.

Upeat kuvat kertovat vuosisatojen tarinaa onnellisten ihmisten kasvavassa kunnassa.

Ilmajoki Komiaa Lakeutta kuvakirja

MITÄS ME ETELÄPOHOJALAASET - POHOJALAASUUREN KÄSIKIRJA

Keitä me oikeen oomma?
Pohojalaasuuren käsikirja on vahva kuvaus eteläpohjalaisuudesta rennolla otteella kirjoitettuna.

Antti Tuuri, Paula Risikko, Jorma Panula, Tapio Luoma, Satu Takala ja monet muut tunnetut pohjalaiset arvioivat nykypäivän pohjalaisuutta uudessa kirjassa.
Haastatteluissa vilahtavat muun muassa Duudsonit, Juha Mieto ja Jussi Lampi, Vesa Keskinen ja Raimo Sarajärvi.
Kirja kertoo pohjalaisuudesta monesta eri näkökulmasta. Lue kirja ja löydä oma pohjalaisuutesi.

”Asioiden pitää tapahtua ja ne pitää tehdä hyvin, koska sellainen ääni sisältä nousee.”

POHOJALAASUUREN KÄSIKIRJA

Komiaa tuloo oltua, ku muistaa miston kotoosin

Komiaa tuloo –oltua vitsikirja on täynnä eteläpohjalaista vitsiä ja tarinaa.

Paukahrokset ovat kiertänehet suusta suuhun ja kylästä toisehen. Aina on tullu uusia tarinankertojia, jotka jatkavat komiaa perinnettä.

Tuu sinäkin följyhyn!
Linda Saukko-Rauta kirijas mukana kans, komiaa pränttiä Etelä-Pohojammaan murtehella. Kirjasta löytyy yli 300 vitsiä ja juttua hyväs eteläpohojalaases henges.

Muista jotta nauru pirentää ikää ja eteläpohojalaanen kaksinverroon.

POHOJALAASUUREN KÄSIKIRJA

Vanhan Seinäjoen kirjakalenteri vuodelle 2018 on ilmestynyt

Siinä on kuvia menneiltä ajoilta ja pikkuisen tarinaakin jokaisesta kuvasta.
Kalenterin kuvat ja tekstit kertovat Seinäjoen kehityksestä pienestä kylästä vilkkaaksi kauppapaikaksi.

Muistatko vielä Kauppalantalon, Nuopparin ja Työväentalon eli Tyntin? Kaikki nämä rakennukset mukana kalenterissa lukuisten muiden tuttujen talojen lisäksi.
Tekstit tuovat kuviin paljon yksityiskohtia, tiedätkö missä sijaitsi Seinäjoen ensimmäinen uimahalli?
Lisäksi pieni juttu Mallaskoskesta, sahasta ja Seinäjoen kaupungista.

Kalenteri vie mukanaan Seinäjoen historian tapahtumiin ja sen parissa on mukava muistella menneitä aikoja.

Seinäjoki kalenteri 2018

Kauhava - Elämysten kaupunki kirja

Kirja on monipuolinen kuvateos kaupungista, jolla on vahva historia ja joka on valmis ottamaan tulevaisuuden haasteet vastaan.
Kirjassa on lähes 300 kuvaa Kauhavasta, Alahärmästä, Ylihärmästä ja Kortesjärvestä.
Kauhavalla tapahtuu vuoden jokaisena päivänä, hyppää mukaan tunnelmaan aina puukkofestareista häjyylyihin ja nyrkkeilystä kesäteatteriin.

Kirjalahja on arvokas antaa ja säilyy pitkään.

Kauhava kirja

Seinäjoki - lakeuden helmi kirja

Näe ja koe kuvina ja tunnelmina Lakeuden kasvava kaupunki. Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan keskus, joka tunnetaan nuorekkaana teknologia- ja koulukaupunkina. Monien tapahtumien kaupunki vuosikymmenien ajalta tarjoaa niin vanhoille kuin uusillekin asukkailleen kulttuuritapahtumia, jännittäviä urheiluhetkiä ja mahdollisuuksia luonnon rauhaan. Rautatien ja maanteiden solmukohtaan on aina ollut helppo poiketa - ja moni on tullut myös jäädäkseen. Tervetuloa mukaan upeasti kuvatun teoksen maisemiin.

See, feel and experience the growing city of the plains in pictures. Seinäjoki, the vibrant centre of South Ostrobothnia, is also known for its focus on technology and education. The city has hosted several events for decades and it continues to offer cultural events, thrilling moments in sports and chances to enjoy peaceful nature to its new and old inhabitants. Stopping over at the meeting point of roads and railways has always been easy – and many have also come here to stay. Hop on and enjoy the views of this beautifully illustrated work.

Lakeuden helmi

Lakeus Nauraa kirja

Lakeus Nauraa kirja on palannut uuden huumorin kera. Lakeus Nauraa kirja on uutuus, jonka juuret johtavat 1960 ja -70 lukujen vaihteeseen, jolloin Ilkka-lehdessä järjestettiin vitsikilpailu, Kaskumiehet Kilpasilla. Näistä kilpailuista syntyi ensimmäinen Lakeus Nauraa kirja, joka olikin hyvin suosittu. Kirjalle on toivottu useasti jatkoa ja nyt päätimme koota uuteen kirjaan kilpailusta poisjääneitä kaskuja ja muitakin tarinoita pohjalaiseen tapaa kerrottuna ja kuvitettuna. Lisäksi kirjaan on otettu myös uudempia tarinoita.

Olemme käyttäneet kirjassa yleiskieltä, jotta kirja olisi mahdollisimman helppolukuinen, mutta eteläpohjalainen murre pääsee esiin toki erilaisissa paukahroksissa ja sutkauksissa. Näissä tarinoissa näkyy ja kuuluu huumorin lisäksi ajan kuvaa ja tapoja. Lisäksi jutuissa vilahtelevat monet maakunnan tutut henkilöt.

Koko Lakeus Nauraa kirja on pyritty tekemään edellisen kirjan hengessä perinteitä kunnioittaen.

Kirja sisältääkin yli 300 toinen toistaan parempaa vitsiä ja juttua parahas eteläpohjalaases hengess. Tätä lukiessa sulla on nauruhermoos pitelemistä.

Lakeus nauraa

Ny tuli komiat parkkikiekot

Parkkikiekkohin voi olla erilaanen. Nyt kun lainsääräntö vapautui, tuli Jussituotteelta Pohojalaaset parkkikiekot. Kiekot on valamistettu pohojanmaalla ja niissä 15 erilaasta hilipää tekstimallia. Tälläänen on komiaa laittaa klasille

Parkkikiekot

POHJANMAAN KIRKKOJA kirja

Marraskuussa ilmestyi uusi kirjamme Pohjanmaan kirkkoja, joka upea kuvaus 42 Etelä-Pohjanmaan kirkosta.

Kirjassa on kuvattu kirkkojen upeaa historiaa ja kerrotaan niiden tarinoita vuosisatojen vaiheilta. Kuvia on kirjassa on yli 200 kpl, joista osa on ilmakuvia.

Kirkkojen monisatavuotinen historia on mielenkiintoista, kirkkohan on ollut aina kunnan tai kylän tärkein ja arvokkain rakennus.

Lue kirjasta mielenkiintoista tietoa kirkkojen vuosisatojen historiasta ja samalla voit rakentaa palapelin ja palasen pohjalaista historiaa.

Kirjan voi ostaa pelkästään, mutta myös yhdessä palapelin kanssa. Tällöin kirja on pakattuna palapelilaatikon sisään.

Kirkkokirja

POHJANMAAN KIRKKOJA palapeli

Upea 1000 palan palapeli on kooltaan 50x70 cm ja siinä on kuvattu kaikki 42 kirkkoa ainutlaatuisin ilmakuvin.

Palapelissä kirkot on sijoitettu maantieteellisesti lähes oikeille paikoille.

Ajatus palapelin mukaan ottamisesta tuli lauseesta: Elämä on kuin palapeli, Jumalan palapeli - niin ja notta: Etelä-Pohjanmaalla näkyy vain taivasta ja maata ja kirkko siinä välissä..

Mukana palapelissä ja kirkot-kirjassa seuraavat kirkot:
Mustasaaren kirkko, Evijärven kirkko, Lappajärven kirkko, Vaasan kirkko, Kortesjärven kirkko ,Vimpelin kirkkoPalosaaren kirkko, Ylihärmän kirkko, Lehtimäen kirkko, Soinin kirkko, Alahärmän kirkko, Alajärven kirkko, Ähtärin kirkko Jurvan kirkko, Ylistaron kirkko Kauhavan kirkko, Alavuden kirkko,Töysän kirkko, Laihian kirkko, Kitinojan kirkko, Lapuan kirkko, Kuortaneen kirkko, Vähänkyrön kirkko, Ilmajoen kirkko, Kauhajärven kirkko, Isokyrön kirkko, Kurikan kirkko, Tiistenjoen kirkko,Isokyrön vanha kirkko, Kauhajoen kirkko, Nurmon kirkko, Orisbergin kirkko, Teuvan kirkko, Kauhajärven kirkko, Lakeuden Risti, Karijoen kirkko, Nummijärven kirkko, Törnävän kirkko, Isokyrön kirkko, Peräseinäjoen kirkko, Jalasjärven kirkko, Koskuen kirkko.

Kirkkopalapeli

Jussi paita

Juhannuksen korvilla ilmestyi kauppoihin uusi, komia Jussipaitamme.
Jussipaita on upia uurella 3D tekniikalla valamistettu, eli Jussikuvio on hieman koholla.
Materiaali on laarukasta 100% esikutistettua ring-spua puuvillaa, paino 200g/m² ja siinä on vahvistettu o-aukko.

Pairassa on seuraava, hyvinki tärkiä elämänohojeeksi passaava teksti:
"Tärkiää elämäs on nöyryys ja intohimo. minkä teekkin, tee se takapuali savute, syäksy siihe suarin vartaloon, kaharella kiertehellä, koska vain siten lunastat ittekunniootukses.Ja jos kaarut, nouse ylös paa lappu polovehen ja etene taas. Jos kuiteski kaarut aina vaan, ajattele, että kukaan muu ei kaaru yhtä komiasti ku mä, suarahan mahalleen ja parahalle paikalle”.

Pairan väri on musta ja koot on S, M, L, XL, XXL, XXXL.

Jussipaita

Meirän Äireelle -runokirja

Sopivasti ennen Äitienpäivää, saimme painosta uusimman teoksemme joka kantaa nimeä Meirän Äireelle - runokirja joka on tehty rakkaurella

Meirän äiree, äitee ja äiskä ovat kauneempia sanoja Pohojammaan murtehes. Aina on tuntunu, notta kunnioottava äänenpaino kuuluu nuota sanoja käytettäes. Runoossani oon halunnu tuora esiin sitä pohojalaasen naisen lujuutta ja suurta rakkautta lapsihinsa. Runoos pyriin tuomahan esille sitä kuinka nopiaa aika lasten kans menöö ohitte ja luopumisen aika tuloo.

Halusin kertua, kuinka paljo me saamma kiittää äitejä siitä suuresta työstä, jota he meirän etehen ovat teheneet. Eteläpohojalaasis paukahroksis on niin palijo hienua kansanviisautta, jotta niitä oli pakko ottaa tähän kans joukkohon. Monis paukahroksis on huumorin siementä mukana ja sen takia oli luonnollista tuora mukahan vitsiäkin naisen näkökulumasta.

Tämän kirijan ja ennenkaikkia runojen myötä haluan osoottaa kiitokset kaikille Pohojammaan naisille siitä suuresta rakkauresta jota Pohojammaan miehet ja mukulat on teiltä saanu.

Autovelho

Verkkokauppa avattu

Saimme vihiroonki verkkokaupan auki monien pyyntöjen jäläkehen. Päätimmä olla reiluja ja tarjota tilaukset ilman toimituskuluja vuoren loppuun asti. Kaikkia tuotteihia emme oo sinne joulukiirehiltä saanu, mutta voit lähettää palautuslomakkeella tierustelun tuotteesta ja ilimoottelemme sitten tilausohejehet ja hinnat.

Poikkea verkkokaupassamme www.jussituotteet.net

Pohojammaan Autovelho peli

Jouluksi ilmestyi melekoonen pelipaketti, joka sisältää neljä eri peliä.

Autovelho osakepeli

Lähde matkalle osakesijoittajan maailmaan. Autovelhossa pelaat aidoilla pohjalaisyritysten osakkeilla. Sijoita rahat, osta osakkeita ja kerää kavereilta vuokratuotot. Pysähdy Pit Stopilla ja kartuta tietoasi autoilusta. On the Road sattuu ja tapahtuu Pohojammaan teillä.Tässä pelissä liikkuu raha ja huomaamattasi tietosi karttuu autoilusta ja Pohojammaasta.Veleho osakepeli, kaikille tutuilla säännöillä. Pelissä mukana Autokortit.

Vauhtiajo Steet car Race katukilpailu

Koe vauhdin hurmaa legendaadisella Seinäjoen katuradalla! Saatko punaisen lipun vai joudutko varikolle. Kenelle ruutulippu heiluu ensimmäisenä? Autovelho pelikortit nostattavat pelissä tunnelmaa, kun niillä kisataan tehoista, hevosvoimista ja huippunopeuksista, päästöjä unohtamatta.

Autovelhokortit

Korteilla voit pelata autopeliä ja niiden tunnelma tempaa kaikki mukaansa, ikään katsomatta. Tutut autokortit, nyt uusimmilla autoilla. Pelaa ja ole autovelho.
Autovelhokortit toimivat myös tavallisina pelikortteina ja samalla voit vertailla autojen tietoja. Mutta varo, sillä autokuume voi nousta.

Näitä pelejä voi pelata myös ilman autotietämystä.

Autovelho

Ollahan rentoja T-paita.

Juhannuksen korvilla ilmestyi kauppoihin OLLAHAN RENTOJA POIKIA POHONMAALTA T-paita. Paita on laadukas 100% esikutistettua ring-spun puuvillaa, paino 200g/m2 ja siinä on vahvistettu o-aukko.

Rentoja-paita on varustettu isoolla legenraarisella Isoontalon ja Rannanjärven kuvalla. Alkuperäiseen kuvaan Anteista, joka on otettu 1860-luvulla, on poijat on saanu pikkuusen komiamman kampauksen, pilikettä silimäkulumahan ja rentua hymyä huulille.

Saatavilla myös tekstillä OLLAHAN RENTOJA POIKIA HÄRMÄSTÄ.

Koot S, M, L, XL ja XXL.

Helavyö Heiluu vitsikirja.

Kesäkuun alussa ilmestyi Helavyö Heiluu vitsikirja. Kirjassa on likimain 300 pohojalaasta vitsiä ja paukahrosta kirjootettuna Eteläpohjanmaan murteella.

Kirjaan on tullut myös hauskaa kuvitusta paukahroksiin ja mukana on myös pohojalaasten oma horoskooppi.

Kirja sisältää myös muutamia vähän pitempiä juttuja pohojalaasesta elämän menosta. Kun Helavyö Heiluu, niin saamma nauraa oikeen komiasti.

Jos tohorit heittäyry säkin mukahan pohojalaasehen meininkihin.

Marinaattori ja Grillipelikortit.

Marinaattori on huikea uutuus grillaamiseen, leipomiseen ja kaikkeen ruuan laittoon. Marinaattorilla laitat marinointiliemet tai muut herkut suoraan pihvin sisälle. Vallan mainio tapa lisätä esim. valkosipuliöljyä pihvin, makkaran tai vaikkapa perunan sisään. Valkosipulivoin voit lisätä patongin tai sämpylän sisään.

Käy myös leipomuksissa, voit lisätä makua vaikkapa nisun sisälle tai pullapitkoon mansikkahilloa. Marinaattorilla on vain mielikuvitus rajana. Grillaajalle piste i:n päälle. Marinaattori-ruisku on muovia, jossa on metallikärki. Kärjessä on sivuilla kaksi ulostuloaukkoa, joista neste tulee ulos.

Grillipelikortit ovat suurikokoiset pelikortit, joitka sisältävät rapiat päälle 50 grillausvinkkiä. Marinaattorin hinta on 7.90€ ja grillipelikorttien kanssa 9.90€.

Katso myös Marinaattorivinkit sivuiltamme.

6.12-2013 julkaastihin Rannanjärvi on kuallu-kirja

Rannanjärvi kirja alkaa sarjakuvalla, joka johdattaa lukijan oivasti, lähes elokuvamaisesti,Häjyjen aikakauteen ja jatkuu kertomalla totuudenmukaisen kuvauksen Rannanjärven kuolemasta,josta on kerrottu monenlaisia versioita. Kirjassa on myös Anttien henkilökuvaukset. Kirjassa käsitellään keskeisimpiä seikkoja Anttien toimista ja nimismies Hägglundin taistelusta häjyjä vastaan. Hägglundhan oli syntyjään vaasalainen ja sanonta Vaasan veri ei vapise ja Kauhavan rauta ei ruostu, on varmastikin peräisin tältä ajalta.

Kirjassa tulee mainiosti esiin syyt, mitkä johtivat häjyjen aikakauden päättymiseen. Siinä tuodaan hauskasti esiin myös vertaus nykyaikaan. Rannanjärvi kirjasta löytyy myös ennen julkaisematonta kuvamateriaalia mm. piirroskuvat Anteista, miltä he ovat oikeasti voineet näyttää.

Kirja jota suosittelemme jokaisen eteläpohjalaisen lukemaan, ymmärtääkseen paremmin oman historiansa.
Tutustu aikansa suuriin persooniin, Härmän kuninkaisiin.

Seinäjoen Ringillä, Vekseliaukion valtias, lautapeli nyt kaupoissa

Marraskuussa tuli kauppoihin mukaansa tempaava tuttu liikemiespeli Seinäjoesta. Mukana pelissä aidot Seinäjokiset yritykset, joiden osakkeilla teet kauppaa, perit vuokraa ja kierrät Seinäjoen Ringillä. Lisäksi pelissä mukana 150 hauskaa kysymystä Seinäjoesta. Pelin tiimellyksessä karttuu tietosi Seinäjoesta ja huomaamattasi muistelet entisiä aikoja ja paikkoja. Tule ja pelaa, sillä vain yksi voi olla Vekseliaukon valloittaja, Oletko se sinä?

Niilo Lukko ja Tupenrapinat

Kesällä saimme valamihiksi Niilo Lukon, sarjakuvahäjyn kirijan. Täs kirijas tutustut Niilo Lukkohon, ensimmääsehen pohojalaasehen sarijakuvahäjyhyn. Niilo seikkaaloo etelä-pohojanmaalla häjyjen aikahan ja tarinoos on toinen puoli tottakin. Niilo, Lakeuren Lukko, on reilu pohojalaanen isäntä ja häjy. Tämä lämminhenkinen häjy on luonteeltansa suorapuheenen ja varustettu rehellisellä pohojalaasella uholla. Tupenrapinat on reteetä pohojalaasta lukemista.

Vieraile myös

Ilkan palvelut sivustollamme tästä linkistä.